marți, 14 noiembrie 2017

Cremă de unt pentru prăjituri

Ingrediente :
125 grame unt dulce cu 80% grăsime,
2 albusuri,
80 de grame zahar

Mod de preparare

Albusurile se bat spumă intr-un bol metalic. Se adaugă treptat zahărul si se bate cu un tel pană la topirea lui.  Compozitia rezultată se pune la bain marie pentru circa 8 minute , după care se pune la răcit. Separat se mixează untul tăiat cubulete pană devine o cremă fină. Untul trebuie să fie, moale la temperature camerei, insă nu topit. După ce crema de ou a ajuns la temperatura camerei, se adaugă untul peste aceasta si se mixează pană compozitia devine omogenă. Secretul cremei de unt constă in folosirea unui unt gras, dacă veti folosi un unt prea slab, crema se va tăia. După ce este gata crema se dă la rece circa 1 jumătate de oră si apoi se pot decora torturi si prăjituri, cu ajutorul unui pos, după imaginatia fiecăruia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tort de ciocolată fructat

INGREDIENTE Blat alb : 2 oua 3 linguri faina 1 linguri ulei 2 linguri zahar 1/2 lingurite praf de copt Blat maro : 2 galbenus...