vineri, 8 iunie 2018

Aluat preparat in 10 minute

-200 g de unt moale (la temperatura camerei)
-1 gălbenuș
-100 ml de smântână (chefir sau lapte acru)
- 1 praf de sare
- 500 g de făină
MOD DE PREPARARE
Amestecați făina cernută cu untul moale, cu mâinile. Obțineți o masă fărâmicioasă. Adăugați gălbenușul și smântâna. Amestecați. Frământați un aluat neted și nelipicios. dacă e necesar, mai adăugați puțină făină. Redați-i aluatului o formă rotundă și înveliți-l în folie alimentară. Dați-l la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai gustoase 10 umpluturi pentru clătite – Clătite pe toate gusturile

Umplutură de carne Se fierbe 350 de grame de carne, se răcește, se toacă mărunt. Curățați 2 cepe, tăiați-le cu un cuțit, prăjiți-le în...