duminică, 13 octombrie 2019

Poale-n brâu

Pentru aluat:
250 gr făină 
1 ou coajă de lămâie
1/2 pahar lapte
3/4 pahar zahăr 
6 linguri de ulei
15 gr drojdie un praf de sare
Pentru umplutură:
250 gr brânză de vaci 
3 linguri zahăr pudră
 un plic de zahăr vanilat
2 ouă 
coajă de lămâie
Mod de preparare aluat
Într-un bol trebuie să amestecați, pentru început, o lingură de zahăr cu drojdie și 3 lingurițe de lapte cald, peste care presărați puțină făină. Maiaua pbținută se lasă la loc cald preț de 15 minute. Separați albusul de gălbenuș și bateți-l spumă tare, cu un praf de sare. Cerneți făînă, faceți o gropita în mijlocul ei și puneți maiaua, gălbenușul bătut, laptele, coajă de lămâie și la urmă albusul spumă. Amestecați totul bine până faceți un aluat pe care-l lăsați la crescut, in loc cald, aproape o oră. 
Mod de preparare umplutură
Toate ingredientele pentru umplutără se pun într-un bol încăpător și se amestecă cu o lingură cât mai bine.
Mod de împachetare
Dacă doriți să faceți forma tradițională de poale în brâu, trebuie să întindeți o bucata din aluat cu grosimea de 2-3 cm. În funcție de cât de mari preferați plăcintele cu brânză dulce, tăiați aluatul în bucăți pătrate. Pătratul se umple cu o lingură rasă de umplutură, iar colturile opuse ale pătratului se strând pentru a obține un plic. 
Ungeți plăcintele cu brânză apoi cu gălbenuș de ou amestecat cu vreo 3-4 linguri de lapte și le introduceți în cuptor pentru 30-35 minute. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai gustoase 10 umpluturi pentru clătite – Clătite pe toate gusturile

Umplutură de carne Se fierbe 350 de grame de carne, se răcește, se toacă mărunt. Curățați 2 cepe, tăiați-le cu un cuțit, prăjiți-le în...