vineri, 15 noiembrie 2019

Sarmale după rețeta lui Chef Cătălin Scărlatescu


Ingrediente pentru rețeta de sarmale a lui Chef Scărlătescu:
– 2 kg ceapa
– 4 kg de carne tocata de porc
– 500 g orez
– 40 g piper
– 11 g sare/kg carne
– o bucată de afumatura
– bulion
– varza murata

Mod de preparare:
Se toca ceapa marunt, dupa care o calim pana prinde o culoare usor aurie si o lasam putin la racit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper si inca 2 ingrediente secrete.
Intre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varza murata. Impaturim cu grija continutul. Dupa ce am terminat de facut sarmalele, tocam varza murata si o amestecam cu bulion.
Este momentul sa punem totul in oala. Mai intai asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale.
Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor.
Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scarlatescu, ti se vor topi in gura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai gustoase 10 umpluturi pentru clătite – Clătite pe toate gusturile

Umplutură de carne Se fierbe 350 de grame de carne, se răcește, se toacă mărunt. Curățați 2 cepe, tăiați-le cu un cuțit, prăjiți-le în...