duminică, 3 noiembrie 2019

Tort cu nuca si mascarpone


Ingrediente
  • Blat:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 g nuca
  • Crema:
  • 500 g branza mascarpone
  • 200 g sos caramel
  • 400 g smantana lichida pentru frisca cu minimum 30% grasime
  • 2 lingurite gelatina granule
  • In plus:
  • 100 g nuca macinata
  • 150 g sos caramel, crema de ciocolata sau nutella
  • Decor:
  • nuca


Mod de preparare tort cu nuca si mascarpone:

Blat:


Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul pana cand se formeaza o bezea tare. Pune galbenusurile pe rand, iar la final adauga faina cernuta cu praful de copt. Pune nuca macinata si amesteca usor cu o spatula. Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de aproximativ 24 cm.Toarna compozitia obtinuta si coace blatul la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 35 – 40 minute.

Crema:


Mixeaza smantana lichida adaugand treptat mascarpone si sos caramel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai gustoase 10 umpluturi pentru clătite – Clătite pe toate gusturile

Umplutură de carne Se fierbe 350 de grame de carne, se răcește, se toacă mărunt. Curățați 2 cepe, tăiați-le cu un cuțit, prăjiți-le în...